Livet i DB

– Sanningen och andra historier om det perfekta livet

Varma rabarber med knäckigt täcke

Underbart gott som efterrätt eller till eftermiddagskaffet!

Passar utmärkt att göra med resterna du får över efter att ha gjort rabarbersaft. På så vis får du två godsaker i en smäll 🙂

Ingredienser:

ca 500 g rabarber

2 dl havregryn

2 dl socker

1 3/4 dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

1 krm vaniljsocker

125 g smör

1/2 dl vispgrädde

1/2 dl ljus sirap

smör till formen

Gör så här:

1. Skölj och skiva rabarberna, jag brukar skära ca 1/2 cm tjocka skivor (eller ta resterna som blir över efter du gjort rabarbersaft)

2. Smöra en form och lägg i rabarbern

3. Smält smöret i en kastrull tillsammans med sirap och grädde

4. Blanda alla torra ingredienser och blanda sedan ner i kastrullen

5. Bred ut speten över rabarbern

6. Grädda i ugn i 30-40 minuter. Eller till rabarbern blivit mjuk och täcket fått en fin färg

7. Servera varm med vaniljglass eller vaniljsås.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s