På nyårsafton har jag tre ledord: det ska vara snyggt, gott och enkelt att göra. Ofta har man en hel del annat att stå i så att hålla på att fixa i en evighet med tilltugget är inte ett alternativ. Jag gillar att kunna välja på lite olika grejer så därför passar det bra med de små varierade munsbitarna i det här receptet:
- Kantarellfyllda krustader med persiljecréme
- Vispad brie med balsamicomarinerade soltorkade tomater på fincrisp
- Tapenade på bruschetta
Kantarellfyllda krustader med persiljecréme
Portioner: 12
Tidsåtgång: 10 min
Ingredienser:
kantareller (torkade eller färska)
1 st schalottenlök
25 g smör
salt och peppar efter smak
12 st minicrustader
0.5 dl créme fraiche
2 msk persilja
Gör så här:
- Finhacka schalottenlöken och hacka kantarellerna i lagom stora bitar.
- Smält smöret stek därefter kantarellerna i 5–7 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
Persiljecréme:
- Mixa crème fraiche med persilja. Smaka av med salt och svartpeppar.
Fyll krustaderna med kantarellerna och ringla över persiljecrèmen.
Vispad brie med balsamico marinerade soltorkade tomater på fincrisp
Portioner: 10-12
Tidsåtgång: 15 min
Ingredienser:
400 g mogen brieost
6 soltorkade tomater
crema di balsamico
gräslök
fincrisp
Gör så här:
- Skär bort kanterna på osten.
- Vispa osten på medelhastighet i matberedare ca 10 minuter (till osten är ljus och luftig).
- skär de soltorkade tomaterna i bitar och blanda dem med balsamico.
- Bred den vispade osten på bitar av fincrisp, lägg på tomatbitarna och dekorera med gräslök.
Vispad brieost.
GOTT NYTT ÅR!