Livet i DB

– Sanningen och andra historier om det perfekta livet

Frieriet

2 kommentarer

IMG_2844fw

Jag lovade ju för ett bra tag sedan att berätta lite mer om Hannes frieri och nu när det har varit förlovningstema här på bloggen ett tag så tänkte jag att det skulle passa bra in.

Jag har alltid vetat att det skulle vara Hannes som friade till mig och inte tvärtom. Jag har nämligen haft förbud eftersom att Hannes tyckte att det det var hans grej. Vad jag däremot aldrig hade drömt om ens i mina vildaste fantasier var att han skulle göra ett super romantiskt frieri i sann Hollywood stil. Jag hade nog mer förväntat mig en stillsam historia i avskildhet. Men så blev det alltså inte.

En helg i slutet på april var vi på ett lindy hop läger. På dagarna är det kurs och på kvällen brukar det alltid vara lite show och uppvisningar och så var det den här gången också. Men bäst vad det är när vi sitter och tittar på en av dansuppvisningarna smyger Hannes iväg och det ser ut som att han ska gå och säga något till några som sitter på andra sidan scenen. Tänker lite för mig själv att det kan väl inte finnas något som är så bråttom att säga att han inte kunde ha väntat till uppvisningen var slut. Nästan så jag blir lite irriterad. Så plötsligt ser jag hur han hoppar upp och börjar dansa med tjejerna på scenen. Då är min första tanke, Vad i hela friden gör han? Det här är ju inget man bara kan hoppa in i hur som helst! Men sen går det uppför mig att han verkar kunna koreografin och då blir jag lite  imponerad. Men inte ens då förstår jag vad som är i görningen. Så här i efterhand får jag erkänna att jag var lite trög, speciellt med tanke på valet av låt, Beyonces Single ladies (put a ring on it).

Så Hannes river av värsta dansuppvisningen (finns en länk längst ner om någon vill se) tillsammans med två av våra kompisar som avslutas med ett frieri mitt på scen. Och det här är alltså killen som bestämt hävdat att han aldrig vill dansa inför publik. Man kan säga att jag smälte. Så klart blev svaret ja 🙂

Men man ska inte tro att det slutar där. När Hannes går all in då gör han det med stil. Efter en massa kramar och gratulationer gick vi och några av våra vänner och skålade i champagne i mina föräldrars husvagn som de fraktat dit under dagen utan att jag märkt någonting. Min syster och hennes kille hade dekorerat den med romatiska ljusslingor och marschaller utanför och Hannes hade förberett jordgubbar och dipp (jag har alltid sagt att om han någon gång friar vill jag fira det med dipp). Så istället för att sova i en skolsal med massa andra (som det var planerat) så fick vi ett eget romantiskt krypin att spendera vår första natt som nyförlovade 🙂

Nu när det hunnit gå en tid är jag fortfarande lika imponerad och glad över att jag har världens bästa kille som såg till att vår förlovning blev något vi kommer att minnas hela livet!

Frieriet – The movie

2 tankar om “Frieriet

  1. Men åh, vilken fantastiskt, fantastisk grej! Fick torka tårarna lite efter den roliga filmen, jeeez vad nervös han måste varit! Jag var nervös bara av att FRÅGA min sambo (trots att jag var hundra säker på vad han skulle svara) och då var det ändå inte tillstymmelse till dans inblandat!

  2. Jag blev alldeles rörd. Vilken grej! Jag tror på er två som kombo. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s