Livet i DB

– Sanningen och andra historier om det perfekta livet

Nyårssnacks

Lämna en kommentar

snacks

Vi har de senaste åren firat nyår med samma gäng sköna personer.

Vi är 4 par som hjälps åt att fixa med mat och tilltugg. Värdparet står för huvudrätt, ett par för varmrätt, ett för efterrätt och ett för snacks till fördrink och tolvslaget. I år är det vår tur att göra snacksen.

Lite finare ska det ju vara när det är nyårsafton och allt, därför tänkte vi oss tre olika sorters småplock (kom inte på nått bättre att kalla det)

  • Kantarellfyllda krustader med persiljecréme
  • Vispad brie med balsamicomarinerade soltorkade tomater på fincrisp
  • Tapenade på bruschetta

Tiden var som vanligt knapp, inga större överraskningar där inte, så vi fuskade lite och köpte färdiga krustader och bruschetta.

Kantarellfyllda krustader med persiljecréme

Portioner: 12

Tidsåtgång: 10 min

Ingredienser:

kantareller (torkade eller färska)
1 st schalottenlök
25 g smör
salt och peppar efter smak
12 st minicrustader
0.5 dl créme fraiche
2 msk persilja

ingredienser champinjonkrustader

Gör så här:

  1. Finhacka schalottenlöken och hacka kantarellerna i lagom stora bitar.
  2. Smält smöret stek därefter kantarellerna  i 5–7 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

Persiljecréme:

  1. Mixa crème fraiche med persilja. Smaka av med salt och svartpeppar.

Fyll krustaderna med kantarellerna och ringla över persiljecrèmen.

Vispad brie med balsamico marinerade soltorkade tomater på fincrisp

Portioner: 10-12

Tidsåtgång: 15 min

Ingredienser:

400 g mogen brieost
6 soltorkade tomater
crema di balsamico
gräslök
fincrisp

Ingredienser briecreme med soltorkadtomat

Gör så här:

  1. Skär bort kanterna på osten.
  2. Vispa osten på medelhastighet i matberedare ca 10 minuter (till osten är ljus och luftig).
  3. skär de soltorkade tomaterna i bitar och blanda dem med balsamico.
  4. Bred den vispade osten på bitar av fincrisp, lägg på tomatbitarna och dekorera med gräslök.

vispad brie

Vispad brieost.

GOTT NYTT ÅR!

nyårsbricka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s